Van Bolero tot Gaga

Alles wat je wilde weten over dans! en niet durfde vragen...

Van Bolero tot Gaga is een dialoog tussen Wim Vanlessen en Kurt Van Eeghem over de magische wereld van de dans waarbij twee jonge, talentvolle dansers van Opera Ballet Vlaanderen ons laten zien hoe mooi dans kan zijn.

Wim Vanlessen is een fenomeen. Weinigen slagen erin om 25 jaar in een internationaal balletgezelschap de grootste rollen te spelen. Van de Bolero tot het Zwanenmeer, van Nurejev tot Madonna, Wim volgde alle mogelijke trajecten. Van klassieke ballet tot hedendaagse dans, van flamenco tot tapdans.
En nog altijd is er die ‘goesting’. Wim blijft een danser ‘pur sang’. En hij brengt ons zijn verhaal. Wat hem inspireert in de muziek en in de kunst. Wie zijn grote voorbeelden zijn, waar het begon en waar het misschien ooit gaat eindigen. Kurt Van Eeghem kennen we als empatische vragensteller en spraakwaterval. Hij leidt Wim door zijn ‘trip down memory lane’ in deze wervelende voorstelling.

U krijgt het verhaal van de dans.
Het jonge koppel danst.
Wim danst.
Misschien danst Kurt.
En u gaat ongetwijfeld dansend de zaal verlaten.
Wij rollen nog maar eens de dansvloer uit voor Wim Vanlessen.

Wim Vanlessen is de belangrijkste Vlaamse danser van de laatste 25 jaar. Internationaal bekroond met oa. de Prix Professionel (Prix de Lausanne), Outstanding Performance of a male dancer (Dance Europe) en dit jaar nog Dancer of the Year (Dance Europe).

Kurt Van Eeghem is bekend van televisie (oa. de drie wijzen), maar ook van radio 1 & Klara (Heldenmoed, De Sporen, Cum Laude). Erudiet, humoristisch en cultureel onderlegd is hij de ideale gids bij deze wandeling door de wereld van de Dans!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x